Historie
Het pand waarin we gevestigd zijn ademt historie, van voor tot achter. Sommige delen van het pand zijn zelfs terug te leiden naar de middeleeuwen.
In het achterhuis, wanneer je het trapje af gaat, bevindt zich een zeer oude en diepewaterput. Bovendien zijn daar de klaverbladvormige resten te bezichtigen van de onderkant van een broodoven of eest. In het huidige middengedeelte is een haardstede uit 1530 bewaard gebleven. In de vloer is een glazen plaat gemaakt waardoor deze te zien is. Deze haardstede bestaat uit vuurvaste stenen met daarop verschillende afbeeldingen.
Ook het plafond met zijn kinderbalken is origineel en dateert uit de vroege zestiende eeuw. De westelijke muur van het pand is in dezelfde periode gebouwd. Het casco van het pand heeft zelfs nog middeleeuwse resten die, als je goed kijkt, nog te zien zijn. Onder het voorhuis bevindt zich een kelder. Het is een grote en relatief hoge kelder met spitsbooggewelf. Bouwhistorici schatten dat deze kelder in de veertiende eeuw is gebouwd.
Heerlijk eten, drinken en borrelen Voel je thuis, geniet van de gezelligheid
Het huidige Lange Hezelstraat 59, vormde ooit een geheel met nummer 57. Aan de zuidzijde van dit perceel, aan de Hessenberg, stond in de achttiende eeuw een huisje met de naam De Geborste Klomp. Het was van origine een groot perceel van ca. 500 m2.
Van de zestiende tot zeker het begin van de negentiende eeuw stond hier, behalve de woonhuizen, ook een brouwerij: in de negentiende eeuw het Lemke geheten. De opeenvolgende eigenaren stamde bijna allemaal uit bekende Nijmeegse brouwersfamilies. Een mooi pand, met een rijke historie en een Bourgondisch tintje. We gaan vanaf januari een nieuw hoofdstuk toevoegen aan deze historie…