Reserveren
menu-icon
close-icon
Whiskey proeverij Nijmegen

Whiskey proeverij Nijmegen

Doe nu de leukste Whiskey proeverij van Nijmegen🥃  

Ben jij ook zo’n fan van whiskey? Of heb jij altijd al meer willen weten over deze misschien wel mysterieuze drank? Dan is onze whiskey proeverij in Nijmegen perfect voor jou! Voor zowel beginnende als ervaren whiskey drinkers kunnen we een whiskey proeverij in elkaar zetten. Alle whiskey proeverijen zijn op maat. Je kan gewoon langskomen voor een mini whiskey proeverij tijdens de borrel. Of pak helemaal uit en informeer naar een uitgebreide proeverij op maat! Kortom, voor een whiskey proeverij in Nijmegen ga je naar ’t Zotte Lemke.

Reserveer jouw whiskyproeverij button-arrow-down

 

Whiskeyproeverij organiseren in nijmegen?

Je kunt jouw proeverij starten om 20.00 op woensdag en donderdag. Op vrijdag en zaterdag kun je starten tussen 13.00 en 15.00 of om 21.00 uur. Als je hieronder op de knop  drukt kom je op de reserveringspagina. Geef hierbij in de opmerkingen aan hoeveel dranken je wilt proeven. Geef daarnaast aan of je (en zo ja welke) hapjes je wilt.

Je hebt de keuze uit:
4 whiskey’s: 16,5 | 5 whiskey’s: 20,5 | 6 whiskey’s: 25,5

Wat betreft de hapjes hun je kiezen uit:

  • Plank v/d Zotte €15 p.p. (luxe Bourgondische borrelplank)
Reserveer jouw whiskyproeverij button-arrow-down

 

whiskey of whisky?

Je ziet zowel whiskey als whisky voorbijkomen. Maar wat is nu correct? Heel simpel, namelijk beiden! Het hangt er maar net vanaf waar in de wereld je jezelf bevindt. Amerikanen en Ieren spellen het als ‘whiskey’. Schotten, Canadezen en de rest van de wereld de term ‘whisky’  gebruiken. Deze tweedeling is ontstaan in de 19e eeuw. Toen de Schotse whisky nog van slechte kwaliteit was. De Ieren wilden zich van deze Schotse whiskey onderscheiden voor de export naar de Verenigde Staten. Tegenwoordig staat Schotse whisky bekend als de beste ter wereld. Maar de spelling is nog steeds verschillend. Amerikanen spellen het whisky nog steeds als whiskey’, terwijl het nu officieel gespeld moet worden zonder deze ‘e’.